Başbakan Binali Yıldırım tarafından bedelli askerlik konusunda yapılan açıklama da ülkemizde 5,5 milyon tecilli kişinin olduğu ve her sene 350 bin civarı er askerin vatani görevlerini tamamlaması için askere alındığını söyledi. Tüm yaşların dondurulsa dahi hazırda bekleyenler ile 16 yıllık askerin bulunduğunu belirten Başbakan bedelli askerlik için müjdeler vermişti.

Bugün bedelli askerlik hakkında yeni açıklamalar yapıldı ve Başbakan Binali Yıldırım ile Kültür ve Turizm Bakanı Numan Kurtulmuştan çok önemli müjdeler geldi. Peki bedelli askerlik çıkacak mı, bedelli askerlik ne zaman çıkacak? Elimize geçen son detayları açıklıyoruz.

"ÇARE BULUNACAK"

Başbakan Binali Yıldırım tarafından yapılan duyuruda senede sadece 350 bin kişinin askere alınabildiği, 5 milyondan fazla kişinin beklediği bu kişilerin askere alınması için 15 yıldan fazla zamanın gerektiği ve askerlik yapmamanın önemli problemler doğurduğu kız verilmediği, iş bulmakta zorlukların yaşandığı söylenerek seçimden sonra en önemli konulardan bir tanesinin bedelli askerlik olduğu söylendi.

Buna göre hükümet cephesinden son günlerde bedelli askerlik hakkında çok önemli müjdeler gelmeye devam ediyor. Henüz net değil ancak bedelli askerliğin yüksek ihtimal ile çıkmasının ön görüldüğü tahmin edilmektedir. Tabi bedelli askerlik ne zaman çıkacak, fiyatı ne kadar olacak bunların tamamı seçimden sonra yapılacak olan görüşmeler ile belirlenecek.

Editör: TE Bilisim