Global dünya da giderek değer kazanmakta olan hava yolu şirketleri her sene dünyanın dört bir yanına düzenlemiş oldukları uçuş sayılarını artırmaktadır. Her sene uçağa binmedim diyen kişi sayısı ülkemizde dahi ciddi şekilde azalmakta olup özellikle hava yolu firmaları yaptıkları kampanyalar neticesinde uygun fiyata şehirler arası yolculuğa imkan sağlamaktadır.

Filo sayısını, sefer sayısını artıran hava yolu şirketleri bünyesinde istihdam etmekte olan personel sayısını da artırmakta olup hostes, kabin memuru alımları sıklıkla devam etmektedir. Peki hostes, kabin memuru nasıl olunur, aranacak şartlar nelerdir?

ARANAN ŞARTLAR NELERDİR?

Hava yolu şirketlerinde istihdam eden hostes, kabin memuru nasıl olunur, aranan özellikler nelerdir? Buna göre asgari düzeyde diplomaya sahip olmak (tercihen en az önlisans mezunu olmak), diksiyonu düzgün olmak, bakımlı olmak, genç ve dinamik olmak, yükseklik korkusu olmamak, güler yüzlü olmak, diksiyonu düzgün olmak, iletişim kabiliyeti yüksek olmak, yoğun tempoda çalışabilir olmak, iyi derece istenilen yabancı dili biliyor konuşabilir, anlayabilir, yazabilir olmak, erkeklerde en az 170 cm ve kadınlarda en az 160 cm olmak (boy şartı 5 - 6 cm azaltılabilmektedir), fiziği düzgün olmak şartları aranmaktadır. Bu şartlara eğer sahipseniz hava yolu şirketlerinin yayımladığı hostes ve kabin memuru alımı ilanlarına başvurabilirsiniz.

HOSTES MAAŞLARI BURADA

İŞ İLANLARI BURADA

Editör: TE Bilisim