Eski ABD Dışişleri Bakanı Hillary Clinton, yıllar sonra sorgu odasına girdi. ABD'de 2016 yılında yapılması planlanan Başkanlı için adaylığını açıklayan Eski ABD Dışişleri Bakanı Hillary Clinton, 2012 olayları ile ilgili sorgu odasında 11 saat kaldı.


11 SAAT SORGUDA KALDI

ABD’de 2016’da yapılacak başkanlık seçimlerinde Demokrat Parti’den başkan aday adayı olan Hillary Clinton, Dışişleri Bakanı olduğu 2012 yılında Libya’nın Bingazi kentinde Amerikan Konsolosluğu’na yapılan ve aralarında ABD Büyükelçisi Chris Stevens’ın olduğu dört Amerikalı diplomatın öldüğü olayla ilgili Temsilciler Meclisi’nde kurulan özel komitede ifade verdi.
Cumhuriyetçi Parti üyelerinden keskin sorular geldi. Molalarla birlikte 11 saat süren oturumda Clinton, kendinden emin bir portre çizdi.

BAŞKAN ADAYI OLMUŞTU

Basın da Clinton’ın performasını başarılı buldu. Kongre üyelerinin konsolosluğun güvenlik taleplerinin karşılanmadığı yönündeki eleştirisine karşılık olarak Hillary Clinton, “Chris Stevens’ı Libya’ya göndermekten ve onu ABD Başkanı’na tavsiye etmekten sorumluydum, ama güvenlik taleplerinden ve kararlarından sorumlu değildim” dedi.

Editör: TE Bilisim