Bilindiği üzere FETÖ'cülerin kamudan ihraç edilmesi ile askeri personeller içerisinden de binlercesi görevden ihraç edildi. Özellikle Türk Silahlı Kuvvetleri pilot sayısında sıkıntı yaşamaktaydı ve pilot sayısının ideal sayının üzerine çıkartılması bekleniyordu. FETÖ'cülerin meslekten ihraç edilmesi ile pilot sayısında ciddi bir azalma meydana geldi ve görevde bulunan pilotlar şu anda yoğun bir şekilde çalışmaya başladı.

Hava Kuvvetleri Komutanlığı yurt içi ve yurt dışı hava harekatı operasyonlarına devam ederken ideal pilot sayısının altında uçuş yaptıklarını duyurdu. Buna göre Hava Kuvvetleri Komutanlığı çok sayıda pilot alımı gerçekleştirilecek ve kısa zamanda ideal pilot sayısına ulaşılacak.

CUMHURBAŞKANI TALİMAT VERDİ!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatı ile pilot alımları gerçekleştirilecek ve kısa zamanda ideal pilot sayısına ulaşılması bekleniyor. Buna göre ideal pilot sayısına 2021 yılına kadar ulaşılması istenirken Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan 2019 yılına kadar ideal pilot sayısına ulaşılması talimatını verdi.

Hava Kuvvetleri Komutanlığı bünyesinde istihdam etmekte olan pilotların sayısı 2019 yılına kadar %50 oranında artırılacak. %50 pilot sayısının artırılması ile ideal pilot sayısına ulaşılması bekleniyor. Terör olaylarının artmasından dolayı yurt içi ve yurt dışı hava harekatları da artırıldı ve pilotların uçuş sürelerinin düşürülmesi operasyonların hız kazandırılması için ideal pilot sayısına 2 sene içerisinde ulaşılmaya çalışılacak.

TÜM ASKERİ PERSONEL İLANLARI İÇİN TIKLAYINIZ
Editör: TE Bilisim