Ülkemizde bilindiği üzere çok sayıda taşeron işçi alt iş verenler aracılığı ile kamu kurumlarında istihdam etmekteydi. Hükümetin uzun süredir gündeminde bulunan taşeron işçilere kadro konusunda bu sene önemli adımlar atıldı ve hükümetin talimatı ile taşeron işçilere 2 Nisan 2018 tarihi itibari ile kadroları verildi.

Taşeronlar kadro aldı ancak hem devletin hemde özel sektör firmalarının sahibi olduğu Kamu İktisadi Teşebbüsü KİT kurumlarında görev yapan personellere kadro verilmedi. KİT'lere kadro verilecek mi derken Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Jülide Sarıeroğlu tarafından müjde verilmiş ve KİT'lere kadro verilmesinin PTT'den başladığı belirtilmişti. Peki KİT'lerin kadro alma şartları nelerdir?

HANGİ KİT İŞÇİLERİNE KADRO VERİLECEK?

KİT işçilerine kadro verilmesine ilişkin Resmi Gazetede duyuru yapıldı ve KİT'lere kadroda aranan şartların ne olacağı, hangi KİT işçisine kadro verileceği açıklandı. Peki aranan şartlar nelerdir? Buna göre KİT işçisinin kadro alabilmek için emekli olmamış, emekli aylığı almayı hak etmemiş, yaşlılık aylığı almıyor olmak ve 4 Aralık 2017 tarihi itibari ile en az 2 yıldır aktif olarak çalışıyor olması gerekiyor (doğum izni, askerlik, yıllık izin bu süreyi kapsamayacak) ve bunun haricinde en fazla 30 günü geçmemiş kesintiler de kadro alınması konusunda problem çıkarmayacak.

Editör: TE Bilisim