Ülkemizde bilindiği üzere çıkarılan kanun ile büyük şehir nüfusu azaltılmış ve büyük şehir nüfus sayısı artırılmıştı. Bu düzenlemeden sonra kamuoyuna yeni bir bilgi sızdı ve yakın zamanda büyük şehir olma nüfusunda yeni bir düzenlemenin yapılabileceği, büyük şehir sayısının daha da artabileceği belirtilmişti.

Bu bilgilerin ardından ortaya bütün şehir ismi verilen yeni bir kavram çıktı ve Türkiye geneli toplam 51 farklı ilin bütünşehir olacağı belirtildi. Peki hangi iller bütünşehir olacak, bütün şehir olacak iller belli mi? Sizlerle bütünşehir olacak illerin listesini paylaşıyoruz.

BÜTÜN ŞEHİR NEDİR?

Türkiye geneli 51 farklı ilin bütün şehir olması beklenmektedir. Peki bütün şehir nedir? Buna göre bütün şehir kavramı hakkında net ifadeler yok ancak bazı açıklamalara göre bütün şehrin ne olduğuna dair bilgiler ortaya çıkmaya başladı. 

Buna göre bütün şehir sistemi devreye girdiğinde tüm belde belediyeleri kapanacak ve tamamı merkeze bağlanacak. Aynı zamanda köylere de son verilecek ve tüm köyler mahalle olacak. Örneğin bir bölgenin ismi güzel köy ise buranın ismi artık güzel mahallesi olacak. Bütün şehir belediyelerinde istihdam etmekte olan personeller ilgili bakanlıklara, büyükşehir belediyelerine, her hangi bağlı kuruluşlara ya da ilçe belediyelerine devredilecek

BÜTÜNŞEHİR OLACAK 51 İL LİSTESİNİ BURADAN PAYLAŞTIK!

Editör: TE Bilisim