Ankara'da yaşanan terör saldırısında hayatını kaybedenleri sayısı 102'ye çıktı. Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı 10 Ekim günü Ankara garı kavşağında hayatını kaybedenlerin sayısının tedavi görenlerden gelen acı haberlerle 102^ye yükseldiğini açıkladı.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, evvelki gün Gazi Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'nde vefat eden kişiyle beraber, Ankara Garı önündeki saldırıda yaşamını yitirenlerin sayısının 102 olarak tespit edildiğini duyurdu.Başsavcılığın web sayfasından inşa edilen açıklamada, 10 Ekim 2015'te, Ankara Garı önünde olan menfur terör saldırısı neticesinde başlatılan soruşturmayla alakalı bilgilendirmenin kamuoyuyla paylaşılmasının makul olacağının değerlendirildiği kaydedildi.

Açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Önceki gün Gazi Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesinde vefat eden vatandaşımızla beraber, mevzubahis olayda yaşamını yitirenlerin sayısı 102 olarak tespit edilmiştir. Bu kişilerden toplam 101'inin kimlik bilgileri belirlemiş olup, otopsi işlemlerinin ardından cenazeleri ailelerine teslim edilmiştir. Soruşturmayla alakalı olarak halen 13 kişi gözaltındadır. Bu kişilerin sorgusu devam etmektedir.

Soruşturma hususunda görevlendirilen başsavcı vekilimizin koordinasyonunda, alakalı cumhuriyet savcılarımız, emniyetimizin alakalı birimleri, alakalı cumhuriyet başsavcılıklarımız ve bu başsavcılıklarımıza bağlı alakalı emniyet birimlerimizle uyum içerisinde soruşturma sürdürülmektedir. Derinleştirilen soruşturmada eylemlerin gerçekleştirilmesinde ilgisi bulunan şüphelilere konusunda önemli ipuçlarına ve bilgilere ulaşılmıştır. Soruşturmanın sağlıklı şekilde yürütülmesi ve maddi gerçeğin ortaya çıkartılması için emniyet birimlerimizle uyum içerisinde inşa edilen çalışmalar kesintisiz biçimde hızlı, özverili ve titizlikle devam etmektedir."

Açıklamada, "çalışmalardan istenilen neticenin elde edilmesi bakımından kamuoyunun spekülatif haberlere itibar etmemesi, devam eden sürecin akıbetini sükunet içerisinde beklenmesinin istirham edildiği" belirtildi.

Öte yandan soruşturma kapsamında, Twitter'daki paylaşımları nedeniyle gözaltına alınan bir kişiye yurt dışına çıkış yasağı getirildi.

Editör: TE Bilisim