Bir maden ocağı facia haberi yine geldi. Gümüşhane iline bağlı bulunan Kelkit İlçesi Gümüşgöze Beldesi Alansa Mevkii'nde bulunan maden ocağında dün akşam saatlerinde facia yaşandığı öğrenildi.

Alansa Mevkii'nde bulunan maden ocağında yaşanan facia olayı hakkında Gümüşhane Valisi açıklama yaptı. Gümüşhane Valisi Oktay yemiş tarafından yapılan açıklama ile Alansa Mevkii'nde bulunan maden ocağında yaşanan faciada Ramazan Bulut ve Şükrü Arslan isimli ki işçinin hayatını kaybettiği ve olayda zehirlenen Özkan Eliusta, Ramazan Kurt, Recep Özsoy ve Mehmet Yıldızhan'ın da Kelkit Devlet Hastanesine kaldırıldığı ve tedavilerinin devam ettiği belirtildi.

MADEN OCAĞINDA NELER YAŞANDI

Kelkit İlçesi, Gümüşgöze Beldesi, Alansa Mevkii'nde yer alanda maden ocağında facia yaşandı. Peki bu maden ocağında neler yaşandı? Buna göre her hangi bir çökük ya da depremden dolayı olayın gelişmediği ve karbonmonoksit zehirlenmesinden dolayı facia yaşandığı belirtildi.

Olay hakkında Gümüşhane Valisi Ömer Yemiş soruşturma başlatıldığı belirtildi. Bilindiği üzere maden ocağının kontrollerinin gerçekleştirilmesi için iş sağlığı ve güvenliği merkezleri ile maden şirketi sahibi anlaşma yapmaktadır. İlgili karbonmonoksit salınımının nereden kaynaklandığı, bu sızıntının işçilerin ihmallerinden mi, firma sahibinin kötü mal kullanmasından mı yoksa iş sağlığı ve güvenliği uzmanlarının dikkatsiz kontrol etmelerinden mi kaynaklandığı araştırılmaktadır.

TÜM HABERLER İÇİN TIKLAYINIZ