Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı boş bulunan kadrolar için personel alımı yapmaya devam ediyor. Her sene binlerce personel alımı yapmakta olan bakanlık merkezi yerleştirme memur atamalarında da Devlet Personel Başkanlığına ilgili kadrolar için başvuru yapmakta ve bu kadroların ÖSYM'ye gönderilmesi ile başlayan merkezi yerleştirme tercihlerinde adayların tercihlerini kabul etmektedir. Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığının 2017 yılına girmemiz ile kaç personel alımı yapacağına ilişkin her hangi bir detay bulunmamaktaydı. Bakan Faruk Çelik katılmış olduğu televizyon programında gelen personel alımı hakkında soruya cevap vererek bakanlığın 2017 yılında kaç personel alımı hedeflediğini duyurdu.

2 Bin 500 Personel İçin Israrcıyız

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik katıldığı televizyon programında yaptığı açıklamasında personel alımı hakkında Maliye Bakanlığı ile görüşmelerin devam ettiği ve 2 bin 500 kişilik personel alımı yapmayı hedeflediklerini belirterek alım yapılacak kadroların ziraat, gıda, su ürünleri mühendisi ve veteriner hekim olacağını duyurdu.

Yapılan bu açıklama ile Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı bünyesinde istihdam etmek isteyen adaylara sevindirici haber verilmiş oldu. Şu an için alımların ne zaman yapılacağı ve 2 bin 500 kişilik personel alımının kesin olarak yapılıp yapılmayacağı bilinmemektedir.
Editör: TE Bilisim