Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı her sene kendi bünyelerinde istihdam etmek üzere binlerce personel alımı yapmaktadır. Alımlar genel olarak Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezinin düzenlemiş olduğu Kamu Personeli Seçme Sınavına göre yapılmakta olup bu şart kadrolara göre ihmal edilebilmektedir. Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığının bu sene personel alımı yapıp yapmayacağı ve alım yapacaklarsa ne kadarlık bir personel alımı yapacağı merak ile açıklanması beklenen sorular arasında yer almaktayken sonunda Bakan Faruk Çelik katılmış olduğu televizyon programında personel alımı hakkında açıklama yaptı.

2 Bin 500 Personel Alımı

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik katıldığı televizyon programında binlerce adayın merak ile beklediği personel alımı sorusunu yanıtladı. Bakan Faruk Çelik yaptığı açıklamasında bu sene yıl içerisinde 2 bin 500 kişilik personel alımı yapmayı hedeflediklerini bu konuda ısrarcı olduklarını ve Maliye Bakanlığı ile sık sık görüşme yaptıklarını duyurdu.

Alımların hangi kadrolara yönelik olarak da yapılacağını belirten Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik ziraat, gıda, su ürünleri mühendisi ve veteriner hekim pozisyonları için personel alımını gerçekleştireceğini duyurdu. Bu açıklamasının ardından TKDK içinde 200 kontenjanlık personel alımı yapılacağını da Bakan Faruk Çelik duyurdu.
Editör: TE Bilisim