Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığının genç çiftçileri destekleme projesi hayata geçiyor. Tarım Bakanlığının genç çiftçilere hibe devlet desteğinde başvuru şartları da belli oldu. Hangi şartlarda ki adaylar bu projeye başvuru yapmaya hak kazanacak? Genç çiftçi projesine başvuru tarihleri ne zaman? Son başvuru tarihi ve diğer detayları detaylandırarak aktarıyoruz.

24 Mart 2018 tarihinde resmi gazetede yayımlanan 2018-2 Kırsal Kalkınma Destekleri Kapsamında Genç Çiftçi Projelerinin Desteklenmesi Hakkında Tebliğ ile genç çiftçilerin mahallinde uygulayacağı bitkisel hayvansal yöresel ürünler tıbbi aromatik bitki üretimi projesi ile 30 Bin TL'ye kadar hibe ödenmesini kapsayacak.

HANGİ KONULURDA PROJE YAPILABİLECEK?

Hayvansal üretime yönelik destekleme projeleri kapsamında; Büyükbaş hayvan yetiştiriciliği, Küçükbaş hayvan yetiştiriciliği, Arı yetiştiriciliği ve bal üretimi, Arı sütü, ana arı, polen ve benzeri arı ürünleri üretimi, İpekböceği yetiştiriciliği ve tesis yapımı, Serbest sistem yumurta tavuğu yetiştiriciliği ve tesis yapımı gibi alanları kapsayacak.

Bitkisel üretime yönelik destekleme projeleri kapsamında; Kapama meyve bahçesi tesisi, Fide, fidan, iç ve dış mekân süs bitkisi yetiştiriciliği, Kontrollü örtü altı yetiştiriciliği, Çok yıllık yem bitkisi yetiştiriciliği, Kültür mantarı üretimi ve tesis yapımını kapsayacak

Yöresel ürünler ile tıbbi ve aromatik bitki üretimine yönelik; Çok yıllık tıbbi ve aromatik bitki üretimi, işlenmesi, depolanması ve paketlenmesi, Coğrafi işaretli, organik veya iyi tarım uygulamalı bitkisel ve hayvansal üretimi kapsayacak.

BAŞVURU ŞARTLARI;

Başvuru yapacak olan adayların 18 ile 41 yaş aralığında bulunmaları, T.C. vatandaşı olmaları ve ayrıca; okur yazar, herhangi bir sigortalı işte çalışmama ve tabi kişilerin eşi olmamak. ücreti çalışan olmamak ve tabi kişilerin eşi olmamak., Başvuru tarihinde örgün eğitime devan ediyor olmamak, askerlik görevi yada cezai sorumluluğu devam ediyor olmamak, (Denetimli Serbestlik gibi ) KKDC, gerçek ve basit usulde vergi mükellefi olmamak tabi kişilerin eşi olmamak. Hayvansal üretime yönelik destek alacaklar için; 15 adet büyükbaş veya 50 adet küçükbaştan fazla hayvan sahibi olmamak. Arı yetiştiriciliği ile ilgili projeye başvuru yapacaklar için 50 adetten fazla arılı kovan sahibi olmamak. Arı sütü, ana arı, polen ve benzeri arı ürünleri projesi için ise 50 adet arılı kovan sahibi ve TAB’a üyesi olmak. Daha önce hibeden faydalanmış, hibe sözleşmesi imzalamaya hak kazandığı halde sözleşmeyi imzalamamış, hibe sözleşmesi iptal edilmiş olmamak.

SON BAŞVURU TARİHİ;

Genç Çiftçilere hibe desteği projesinde son başvuru tarihi 31 Mayıs 2019 tarihinde bitecek.

Resmi gazetede yayımlanan tebliğ için : http://www.resmigazete.gov.tr/main.aspx?home=http://www.resmigazete.gov.tr/eskiler/2018/03/20180324.htm&main=http://www.resmigazete.gov.tr/eskiler/2018/03/20180324.htm

Editör: TE Bilisim