Genç Çitçi 2018 başvuruları başladı. 2 Nisan tarihinde başlayan genç çiftçi projesine başvuru şartları neler? Tarım Gıda ve Hayvancılık Bakanlığı TİGEM'e yapılacak olan başvurular 2017 yılında da alınmıştı. 2018 genç çitçi projesine devam edilecek. Tarım Gıda ve Hayvancılık Bakanı Ahmet Eşref Fakıbaba'nın verdiği sürpriz açıklama ile genç çiftçilere 30 Bin TL'ye kadar devlet desteği verileceği açıklandı. Peki Genç Çitçi Projesi 2018 başvuruları nasıl yapılacak? Genç çiftçi projesi nedir? Başvurular ne zaman yapılacak? Adaylar hangi başvuru şartlarına sahip olması gerekiyor. İşte tüm bu soruların cevabı..

GENÇ ÇİFTÇİ BAŞVURULARI NE ZAMAN BİTECEK?

Genç çiftçi projesi 2018 başvurusu ne zaman başladı. Başvurular 2 Nisan itibari ile TİGEM'e alınmaya başlandı. Son başvuru tarihi ise 30 Nisan 2018 tarihine kadar devam edecek. gencciftci.tarim.gov.tr adresi üzerinden ön başvuru yapılacak. Adayların istenilen belgeleri hazırlayıp, bulundukları ilde ya da ilçede tarım müdürlüklerine yapmaları gerekmektedir.

GENÇ ÇİFTÇİ PROJESİ BAŞVURU ŞARTLARI NELER?

Kırsal kalkınma desteği kapsamında genç çiftçilere verilecek olan destek için adayların bazı şartlara uygun olmaları istenilmektedir. Başvuru yapacak olan adaylar; T.C. vatandaşı olmaları, En az 18 yaşını doldurmuş olmaları, En fazla ise 41 yaşından gün almamış olmamaları istenilmektedir. Eğitim şartlarında adayların okur-yazar olmaları istenilmektedir. Ayrıca başvuru yapacak olanların ücretli çalışmış olmamaları herhangi bir örgün eğitim veren okullarda eğitimine devam ediyor olmamaları, vergi mükellefi olmamaları, askerlik görevine devam ediyor olmamaları, herhangi bir cezadan dolayı cezai hükümlülüğünün devam ediyor olmaması ve denetimli serbestliğinin devam ediyor olmaması gerekiyor.

Genç çiftçi projesi başvuru şartları için tıklayın

Editör: TE Bilisim