Maliye Bakanlığına bağlı GUY adayları ve çalışanları özlük haklarında düzenleme istiyor. Merkezde Maliye Bakanlığı birimlerinde, taşrada ise vergi dairelerinde gelir görev yapan uzman kadro sınıfında bulunan kariyer meslekler arasında sayılan Gelir Uzmanları işin olsa sitemiz aracılığı ile merkez ve taşra ayrımcılığının kaldırılması taleplerini iletmekteler. İşin olsa ekibi olarak, özlük ve maaş hakları bakımından eşit haklara sahip olması taleplerini ilgililere iletmekteyiz.

Gelir Uzmanı ve Gelir Uzman Yardımcıları meslek grubuna sahip yaklaşık 24 bin çalışan bulunuyor. Maliye Bakanlığına bağlı olarak görev yapan personellerin 2011 tarihli 666 sayılı KHK'da yer alan hükümlerin mesleklerinde merkez ve taşra ayrımı yapılmasına neden olduğunu belirtmekteler. 

GELİR UZMANLARI NE İSTİYOR!

Gelir uzmanları GUYADER Derneği çatısı altında özlük hakların eşitlenmesi için seslerini duyurmaktalar. Taşra teşkilatlarında görev yapan gelir uzmanları 3600 ek gösterge 2000 makam tazminatı ile 8000 görev tazminatından mahrum olmamak istemekteler. Diğer kariyer meslek gruplarında merkez-taşra ayrımının olmadığını ve kendilerinin de eşit haklara sahip olmaları gerektiğini belirtmekteler.

Gelir Uzmanı adayları ve Gelir Uzmanı çalışanları sitemize yorum olarak düşüncelerinizi paylaşabilirsiniz.

İŞİN OLSA / ÖZEL HABER

Editör: TE Bilisim