Geçerli Olan En Düşük İşsizlik Maaşı 660 TL Olacak

 

1 Kasım seçimlerinden önce asgari ücrete yönelik yapılan planlar neticesinde, asgari ücretin 1300 Türk Lirası’na çıkarılması amaçlanıyor. Asgari ücretin bu denli artmasından sonra işsizlik maaşında da artış meydana gelecek. Bu artıştan sonra en düşük durumda olan işsizlik maaşı 660 Türk Lirası olacak ve en yüksek işsizlik maaşı da 1320 Türk Lirası olacak.

Asgari ücretteki artıştan sonra işsizlik maaşı da bu yönde artacak.

1 Kasım seçimlerine gelirken tüm siyasi partilerin seçim vaatlerinde asgari ücretteki artışlar yer almaktadır. Bu fikri ilk olarak vaatlerine ekleyen CHP’nin ardından MHP, HDP ve Ak Parti’de asgari ücreti artırmaya yönelik seçim vaatlerine gittiler ve söz verdiler.

Tüm partilerin gündeminde olan vaatlerle birlikte asgari ücret 1300 Türk Lirası’na çıkartılırsa, işsizlik maaşları da o yönde artacak. Şuan ülkemizde geçerli olan en düşük işsizlik maaşı 509 Türk Lirası’ dır. Eğer 1 Kasım seçimlerinden sonra asgari ücret 1300 Türk Lirası’ na çıkarılırsa, en düşük işsizlik maaşı da yaklaşık olarak 660 Türk Lirası’na çıkacak. Ülkemizde şuan için geçerli olan ve en yüksek işsizlik maaşı olan miktar 1019 Türk Lirası’dır. Eğer bu seçimlerden sonra vaatler gerçekleştirilir ve asgari ücret 1300 Türk Lirası’na çıkarılırsa, en yüksek işsizlik maaşı da yaklaşık olarak 1320 Türk Lirası’na yükselecek.

Editör: TE Bilisim