Geçtiğimiz sene yaşanan FETÖ'cülerin hain askeri darbe girişiminden sonra hükümet harekete geçmiş ve Türkiye'de bulunmayan cezasını çekmeyen teröristlerin vatandaşlıktan çıkarılacağı belirtilmişti. Hükümet tarafından yayımlanan 130 kişinin 3 ay içerisinde Türkiye'ye dönmesi gerektiği konusunda çağrı yapılmıştı.

Kamuoyuna duyurulan 130 kişinin Türkiye'ye dönmesi için 5 Haziran'da çalışma yapılmış ve söz konusu kişilere 5 Eylül 2017 tarihine kadar süre tanınmıştı. Bu süre zarfından 130 kişiden hiç birisinin Türkiye'ye dönmediği belirtiliyor. Buna göre ilgili kişiler Türk vatandaşlığından atılacak.

LİSTEDE KİMLER VAR

Siyasetten emniyete kadar olan listenin bir numarasında FETÖ'cü elebaşı Fetullah Gülen bulunmaktadır. Yine HDP'nin milletvekilliği düşürülmüş ancak yargılaması olduğu halde adalete teslim olmayarak yurt dışında bulunan Tuğba Hezer ve Faysal Sarıyıldız isimleri de listede yer almaktadır

EŞ ve ÇOCUKLARI ETKİLENMEYECEK!

İçişleri Bakanlığı tarafından ilan edilmiş olan listede ki kişilerin vatandaşlığının atılması bekleniyor. Ancak listedeki kişilerin eşleri ya da çocukları bu durumdan etkilenmeyevek ve Türk vatandaşı olarak ülkemizde yaşamaya devam edebilecektir. Peki ilgil kişiler türk vatandaşlığından ne zaman atılacak.

VATANDAŞLIKTAN NE ZAMAN ATILACAKLAR

İçişleri Bakanlığı tarafından duyurulan listedeki kişilerin 5 Eylül 2017 tarihine kadar Türkiye'ye gelmesi gerektiği ve aksi halde Türk vatandaşlığından atılacakalrı belirtilmişti. Buna göre beklenen süre doldu ve Bakanlar kurulundan açıklama yapılarak 130 kişinin Türk vatandaşlığından atılması bekleniyor.

İSİM LİSTESİ İÇİN BURAYA BAKINIZ

Editör: TE Bilisim