Tüm Türkiye geneli tartışmaların açılmasına sebebiyet veren ve sosyal medya aracılığı ile milyonlarca kişinin oluşturmuş olduğu kampanyalar ile evlilik programlarının kapatılmasını istediği programların dün OHAL kapsamında çıkan 689 ve 690 sayılı Kanun Hükmünde Kararnameler ile kapatıldığı gündeme gelmişti.

Ancak KHK kararlarının yeniden incelenmesi ile evlilik programlarının değil sadece arkadaş bulma programlarının yasaklandığı öğrenildi. Kısacası evlilik programları ekranlarda yine oynamaya devam edecek. Peki bundan sonra neler yaşanacak.

ARKADAŞ BULMA PROGRAMLARI YASAKLANDI

Sosyal medya aracılığı ile milyonlara ulaşan evlilik programları kapatıldı yorumları bugün yerini arkadaş bulma programlarının yasaklandığı yönünde yapılan yorumlara bıraktı. Buna göre evlilik programları kapatılmadığı için bu türlü programlar kaldığı yerden yayın hayatlarına devam edecek.

EVLİLİK PROGRAMLARI DEVAM EDECEK Mİ

29 Nisan 2017 tarihinde OHAL kapsamında çıkan 689 ve 690 sayılı KHK kararları ile evlilik programlarının kaldırıldığı düşünüldü. Ancak evlilik programları değil arkadaş bulma programlarının kaldırıldığı öğrenildi. Buna göre evlilik programları televizyondan kalkmadı.

Ancak sosyal medya ve pek çok site aracılığı ile ağır darbe alan evlilik programlarında ciddi raiting düşüşlerinin meydana gelebileceği düşüncesi ile bazı evlilik programlarının yönetmenleri programları yayından kaldırabileceği düşünülmektedir. Evlilik programlarının yayından kaldırılması için her hangi bir engel bulunmamakta olup bu tür programlar televizyondan oynamaya devam edecek. Çıkarılan KHK kararı ile 0800 numaraları ve flört etme, arkadaşlık kurma gibi programların yayından kaldırıldığı yeni inceleme sonucu öğrenildi.

TÜM HABERLER İÇİN TIKLAYINIZ
Editör: TE Bilisim