Eskişehir’de doğalgaz borusu patladı. Eskişehir'de bugün yaşanan patlama korku dolu anların yaşanmasına neden oldu. İşte patlamaya dair bilgiler.

Tunalı Mahallesi'nde çalışma yapan Hasan G'nin kullandığı kepçe, doğalgaz borusunu patlattı.
Patlamanın ardından çıkan yangında, metrelerce yükselen alevler dört katlı bir inşaatın dış cephesini sardı. Daha sonra yan binanın çatısına sıçrayan yangın, olay yerine gelen itfaiye ekiplerinin uzun uğraşları sonucu kontrol altına alındı.
Yangında, dumandan etkilenen kepçe operatörü Hasan G. ile apartmanda bulunan biri çocuk altı kişi, 112 Acil Servis ekiplerince çeşitli hastanelere kaldırıldı. Yangında ayrıca biri inşaat halindeki iki apartman ile iki iş makinesinde hasar meydana geldi.
Patlama ile birlikte yangın çıktı. Alevlerin yandaki inşaat halindeki 4 katlı binayı sardığı olayda kepçe operatörü Hasan Gülistan yaralandı.

Alevler inşaatın yanındaki 4 katlı apartmana doğru da yükselince bu apartmanda oturanları olay yerine gelen polisler tarafından boşaltıldı.
Kepçe operatörü ile apartmanda oturan ve dumandan etkilenen 6 kişi ambulanslarla kentteki çeşitli hastanelere kaldırıldı. Yangın yerine çok sayıda itfaiye, 112 acil sağlık ve polis ekipleri sevk edildi.
İtfaiye ekiplerinin yaklaşık bir saat süren çalışması sonucunda yangın kontrol altına alınarak söndürüldü.
Yangında inşaat halindeki binada maddi hasar oluşurken, patlamaya neden olan iş makinası ile kullanılamaz hale geldi. Emniyet Müdürlüğü yetkilileri hastaneye kaldırılan 7 kişinin hayati tehlikelerinin bulunmadığı, olayla ilgili soruşturmanın sürdüğünü bildirdi.

Editör: TE Bilisim