YSK seçim takvimini açıklaması ile Türkiye 24 Haziran 2018 tarihli Cumhurbaşkanlığı ve Milletvekili seçimine odaklandı. Bugünlerde sosyal medyada hızla yayılan eski kimliklerin seçimde geçerli olup olmayacağı için paylaşımlar yapılmakta.

Haziran Cumhurbaşkanlığı seçimi ile Milletvekili seçimleri için Yüksek Seçim Kurulu için seçim takvimi açıklandı. Buna göre Cumhurbaşkanı adayları, milletvekili adayları belirlendi. Seçmenler 24 Haziran 2018 tarihinde seçime giderken yanlarında bulundurması zorunlu olan kimlik için sosyal medya üzerinden yapılan açıklamalar ile ilgili olan Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü bir açıklama yaptı. Eski kimlikler geçerli olacak mı belli oldu. NVİ resmi bir basın açıklaması yaptı..

NÜFUS GENEL MÜDÜRLÜĞÜNDEN AÇIKLAMA!

Bazı basın organlarında ve sosyal medya üzerinde paylaşılan gerçek olmayan bazı bilgiler üzerinde Nüfus ve Vatandaşlık işleri bir duyuru yaptı.

ESKİ KİMLER SEÇİMDE GEÇERLİ OLACAK MI?

Yapılan açıklamada "mevzuatlarına göre nüfus cüzdanlarının kullanım sürelerinin 10 yıl olduğu ile ilgili herhangi bir düzenlemenin bulunmadığı ve vatandaşlarımızın ellerinde bulunan mevcut nüfus cüzdanlarının, kimlik kartı başvurularını yapıncaya kadar geçerli" denildi. Buna göre eski kimlikler geçerliliğini yeni kimlik başvurusu yapıncaya kadar gerçerli olacağı kesinleşti.

Editör: TE Bilisim