Binlerce taşeronun kadroya geçmesinin ardından açıkta kalan KİT’ler, TYP’liler ile çalışmış olduğu kurumda asıl veya yardımcı işlerde görev yapan taşeronlar için mücadelenin sürmesini söylemiştik. 11 Ocak itibariyle Ak Parti Milletvekilleri ile bir araya gelen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın da, yapılan toplantıda taşeron düzenlemesinin son detayları hakkında bilgiler aldı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Ak Parti Milletvekilleri arasında gerçekleşen toplantıda özellikle son günlerde konuşmam KİT  personelleri ve yapılan şikayetler gündeme getirildi. Bu konuda Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, KİT’ler içinde bir kadronun olabileceği sinyalini verdi. 

Yani söylediğimiz üzere taşeron işçiler için süreç sonlanmış değil,  kadro kapsamı dışında kalan bu personeller için süreç devam edecek. yeni çıkarılacak olan KHK ile  bu kapsam dışında kalan personeller için sorunun çözüleceğini tahmin ediyoruz. Kadro talebleri şuan için gerçekleşmeyen KİT’ler, TYP’liler ile çalışmış olduğu kurumda asıl veya yardımcı işlerde görev yapan taşeronlar mücadeleye devam edecek.
 

Editör: TE Bilisim