Ülkemizde bulunan kamu kurumlarında istihdam etmekte olan taşeron işçileri için hükümet çalışmalarını tamamladı ve kadroları verdi. Buna göre öncelikle taşeron işçilerin başvuruları alındı, incelemeler yapıldı, sınavlar düzenlendi ve uygun olan adaylara kadrolar verildi.

Buna göre Türkiye geneli yüz binlerce işçiye kadro verildi. Kurumlara göre kadro verilen taşeron işçi sayısı hakkında da kamuoyuna açıklama yapıldı. Peki en fazla taşeron işçiye kadro veren kamu kurumları hangisidir, en çok kadro veren kamu kurumunu İşin Olsa ekibi olarak sizlere açıklıyoruz.

KURUMLARA GÖRE KADRO SAYISI

Farklı kamu kurumlarının kadro verdiği toplam taşeron işçi sayısı açıklandı. Yapılan açıklamalara bakıldığında Türkiye geneli Sağlık Bakanlığının 148 bin 500, Gençlik ve Spor Bakanlığının 35 bin 700, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığının 32 bin, Milli Eğitim Bakanlığının 31 bin 900 taşeron işçiye kadro verdiği görülmektedir.

Bu dört bakanlığın ardından ise en çok taşeron işçiye kadro veren kurum İBB olarak görülmektedir. Buna göre İstanbul Büyükşehir Belediyesi 13 bin 558, İSKİ 3 Bin 13, İstanbul Üniversitesi 3 bin 734 işçiye kadro vermiştir. Diğer kamu kurumlarının da kaç kişiye kadro verdiğine yönelik açıklama yapılmış olup zirveyi belirtilen bu kurumlar temsil etmektedir.