Emniyet Genel Müdürlüğünün seçkin kadroları olarak bilinen Polis Özel Harekat (PÖH) için bilindiği üzere aralıklarla Polis Akademisi Başkanlığı üzerinden bildiri yayımlanmakta ve başvurular alınmaktadır. 19. dönem POMEM 10 bin PÖH alımında en az lise mezunu adaylar başvurularını yaptı ve 300 bin civarı başvurunun geldiği belirtilmişti.

Peki şimdi yeni dönemde en az lise mezunu askerlik şartsız, KPSS şartsız Polis Özel Harekat (PÖH) alımı yapılacak mı? PÖH alımı ne zaman yapılacak. İşin Olsa ekibine çok sayıda soru gelmesinden dolayı bu haber özel olarak üretilmiştir.

PÖH ALIMI YAPILACAK MI?

Emniyet Genel Müdürlüğü ihtiyaçlarının karşılaması için Polis Özel Harekat (PÖH) alımlarına devam edilecek. Ancak şartlarda en az lise mezunu ibaresi bulunacak mı yoksa şartlar en az önlisans mezununa mı yükseltilecek bilinmiyor.

PÖH sınıfı seçkin bir kadro olduğu için çok sayıda adayın başvuru yapması ve en iyilerin seçilmesi gerekiyor. Bu sebepten dolayı yine yoğun rağbetin olması için en az lise mezunu, askerlik ve KPSS şartsız alımlar yapılabilir.

ALIMLAR NE ZAMAN YAPILACAK

Alımlar POMEM kapsamında yapılacaksa bu sene olmayabilir. Şu anda 20. dönem POMEM eğitimleri devam ederken 21. dönem POMEM eğitimleri de sınavlardan sonra başlayacak ve yine eski dönem öğrencilerinin de bir bölümü eğitilmeye devam ediyor. POMEM eğitim kurumlarının doluluk oranlarına göre bu sene de alımlar yapılabilir.

TÜM HABERLERİ BURADAN GÖREBİLİRSİNİZ

Editör: TE Bilisim