İçişleri Bakanlığı bünyesinde bulunmakta olan Emniyet Genel Müdürlüğü ihtiyaçları doğrultusunda seçkin sınıflarından bir tanesi olan Polis Özel Harekat (PÖH) branşına personel alımı gerçekleştirmektedir. PÖH alımları Polis Akademisi Başkanlığı kapsamında yapılmaktadır.

En yakın alım aylarca önce 19. dönem Polis Meslek Eğitim Merkezi (POMEM) kapsamında yapıldı. Adaylar yeni ilanın yayımlanmasını bekliyordu ancak 20. dönem POMEM ve 21. dönem POMEM'de normal polis sınıfı için yapılmış olup şimdi adaylar gözlerini 22. dönem POMEM'e çevirmiş durumdadır. Peki PÖH alımları ne zaman yapılacak.

PÖH ALIMI NE ZAMAN YAPILACAK

Emniyet Genel Müdürlüğünün yakın zamanda Polis Özel Harekat (PÖH) alımı yapması bekleniyor ancak ne zaman alımların yapılacağı bilinmiyor. Öte yandan kadınlara da PÖH sınıfı için kadronun ayrılacağı belirtildi. Peki PÖH alımlarında aranacak şartlar nedir.

Net olarak yeni dönem PÖH alımlarında hangi şartların aranacağı bilinmiyor fakat adayların aşağıdaki niteliklerin mutlaka ibarelerde olmasını talep etmektedir.

En az lise mezunu olmak
Askerlik şartı aranmaması
KPSS şartı aranmaması

Polis Özel Harekat (PÖH) alımı ilanı yayımlandığında sizlere İşin Olsa ekibi olarak konu hakkında bilgi vereceğiz.

TÜM İLANLARI BURADAN TAKİP EDİNİZ

Editör: TE Bilisim