Ülkemizde bilindiği üzere mahalle sakinlerinin daha huzurlu bir şekilde yaşayabilmeleri için çarşı ve mahalle bekçisi kadrosu yeniden kamuya getirildi ve geçtiğimiz sene 7 bin civarı lise mezunu çarşı ve mahalle bekçisi alımı gerçekleştirildi. Bu sene de kalan 7 bin kişilik alımın yapılması beklenirken Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatı ile çarşı ve mahalle bekçisi alımlarının sayısının 17 bine çıkartıldığı öğrenildi.

Bekçi alımları ne zaman yapılacak derken müjdeli haber Polis Akademisi Başkanlığı üzerinden yapıldı. Polis Akademisi Başkanlığı resmi internet sitesi üzerinden duyurular bölümü aracılığı ile en az lise mezunu 7 bin çarşı ve mahalle bekçisi alımı yapılacağını açıkladı. Peki çarşı ve mahalle bekçisi alımına ilişkin detaylar nedir?

DETAYLARI AÇIKLIYORUZ

Çarşı ve mahalle bekçisi alımı ilanlarının İl Valilikleri tarafından yayımlanması bekleniyordu ancak Polis Akademisi Başkanlığı üzerinden duyuruldu. Öyle ki bu sefer ki bekçi alımlarında adaylar belirli bir ay boyunca Polis Akademisi Başkanlığı bünyesinde eğitim görebilir. Çünkü diğer alımlar direkt olarak İl Valilikleri tarafından yapılmaktaydı.

Polis Akademisi Başkanlığınca yapılan duyuruda en az lise mezunu 7 bin bekçi alımı yapılacağı belirtildi. Adaylardan aranan şartların ne olacağı, hangi il için kaç kişilik kadro ayrıldığı gibi kontenjan bilgileri verilmedi ve bu bilgilerin önümüzdeki günler içerisinde kamuoyuna duyurulacağı belirtildi. Yine açıklamanın Polis Akademisi Başkanlığınca belirlenmesi beklenmekte olup ilk haberdar olmak için İşin Olsa ekibimizi takip ediniz.

İLLERE GÖRE BEKLENEN KONTENJAN DAĞILIMI LİSTESİ BURADA
Yaş, Mezuniyet, Askerlik Şartı Esnetilsin Talebi Burada
Bekçi Maaşı Ne Kadar? Görevleri Nedir?

ŞARTLAR DUYURULDUĞUNDA HABERDAR OLMAK İSTER MİSİNİZ?
Anlık Bildirim: Mobil Uygulamamızı İndirin

Editör: TE Bilisim