Eski yıllarda bilindiği üzere akşam saatlerden sokaklarda, caddelerde ve mahalle aralarında bekçiler dolaşır sık sık düdük çalarak görev yaptığı bölgeyi belli ederdi. Buna göre akşam saatlerinde halkın yeniden güvende olması için Emniyet Genel Müdürlüğü ile Jandarma Genel Komutanlığı ekipleri sık sık devriye görevi atmakta olup personel sayısının yeterli olabilmesi için kamuya yeniden bekçi kadrosu getirildi.

Buna göre geçtiğimiz sene İl Valilikleri tarafından kamuoyuna yayımlanan ilanlar ile 7 bin bekçi alımı yapıldı. Buna göre bu senede 7 bin kişilik bekçi alımı yapılması beklenirken İçişleri Bakanı Süleyman Soylu tarafından müjdeli haber verildi ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatı ile bekçi kadrosunun 10 bin daha artırıldığını toplam 17 bin kişilik alım yapılacağı belirtilmişti. Peki alımlar ne zaman yapılacak?

BEKÇİ ALIMLARI NE ZAMAN YAPILACAK?

İl Valilikleri yayımlayacakları ilanlar ile en az ilköğretim mezunu 17 bin bekçi alımı yapacak. Bekçiler mahallelerde görev yapacak olup ilgili mahalle hangi kurumdaysa Emniyet Genel Müdürlüğü ya da Jandarma Genel Komutanlığı bünyesinde istihdam edecektir. Peki bekçi alımları ne zaman yapılacak?

Buna göre bekçi alımları tek bir ilan üzerinden yayımlanmamak da olup İl Valiliklerince duyurulmaktadır. Bu sebepten dolayı net olarak bir tarih bilinmiyor. Bizlerde www.isinolsa.com ekibi olarak bekçi alımı ilanlarını takip etmekteyiz. İlanlar yayımlandığında sizleri bilgilendireceğiz.

İLAN YAYIMLANDIĞINDAN HABERDAR OLMAK İSTER MİSİNİZ?
Anlık Bildirim: Mobil Uygulamamızı İndirin

Editör: TE Bilisim