İçişleri Bakanlığı bünyesinde görevlerine uzun süredir devam etmekte olan Emniyet Genel Müdürlüğü ihtiyaçlarına göre her sene çok sayıda polis alımı gerçekleştirmektedir. Polis alım ilanları bilindiği üzere Polis Akademisi Başkanlığı üzerinden yayımlanmakta ve adayların yerleştirme işlemleri Polis Meslek Yüksek Okulu, Polis Amirleri Eğitim Merkezi ve Polis Meslek Eğitim Merkezi için gerçekleştirilmektedir.

Emniyet Genel Müdürlüğü her sene yıllık olarak yayımladığı performans programını bu sene de kamuoyuna duyurdu. Yayımlanan ilgili performans programı incelendiğinde toplam personel sayısının da kamuoyu ile paylaşıldığı öğrenildi. Buna göre toplam Polis memuru, baş polis memuru, komiser yardımcısı, komiser, baş komiser, emniyet amiri, emniyet müdürü ve bekçi sayıları açıklanmış oldu.

EMNİYET GENEL MÜDÜRLÜĞÜ PERSONEL SAYISI

Emniyet Genel Müdürlüğü tarafından yayımlanan raporda ülkemizde 1/1 Sınıf Emniyet Müdürü - 12 personel, 1/2 Sınıf Emniyet Müdürü - 626 personel, 2. Sınıf Emniyet Müdürü - 834 personel, 3. Sınıf Emniyet Müdürü - bin 23 personel, 4. Sınıf Emniyet Müdürü - bin 99 personel, Emniyet Amiri - 810 personel, Başkomiser - 459 personel, Komiser - bin 111 personel, Komiser Yardımcısı - 8 bin 742 personel, Başpolis Memuru - 6 bin 392 personel, Polis Memuru - 230 bin 338 personel, Çarşı ve Mahalle Bekçisi - 4 bin 528 personel olmak üzere Emniyet Hizmetli Sınıfta toplam 255 bin 974 personel bulunuyor.

Yine Emniyet Genel Müdürlüğünde diğer hizmet sınıflı personellere bakıldığında sağlık hizmetleri, avukatlık hizmetleri, işçi vb. gibi pozisyonlarda da 12 bin 18 personelin çalıştığı ve EGM bünyesinde toplam 267 bin 992 personelin görev yaptığı görülmektedir.