İçişleri Bakanlığı bünyesinde yer almakta olan Emniyet Genel Müdürlüğünün ihtiyaçları doğrultusunda her sene on binlerce polis alımı yapılmaktadır. Polis alımları Polis Akademisi Başkanlığı üzerinden gerçekleştirilmekte ve adaylara burada konu hakkında eğitimler verilerek sahaya sürmektedir.

Geçtiğimiz günlerde çıkarılan Kanun Hükmünde Kararnameler kamuoyuna duyuruldu. Yayımlanan ilana göre Emniyet Genel Müdürlüğüne toplam 22 bin polis alımı kadrosu ihdas edildi. Buna göre en kısa süre içerisinde 22 bin kişilik polis alımı yapılacak.

EMG POLİS ALIMI BİLGİLERİ

Merkez Ankara - 2 Bin Polis Memuru
Taşra Tüm Türkiye - 20 Bin Polis Memuru

Yukarıda alım yapılaca sınıflar için il bilgileri verilmiştir. Merkez Ankara için tanınmış olan kadrolar Polis Özel Harekat sınıfı için yapılabilir.

ÖNLİSANS MEZUNLARINA MÜJDE

Emniyet Genel Müdürlüğü Polis Akademisi Başkanlığının en kısa süre içerisinde Polis Melek Eğitim Merkezi POMEM için polis alımı gerçekleştirmesi bekleniyor. Bilindiği üzere KHK kararı ile önlisans mezunlarına POMEM kapısı açılmıştı. POMEM alımlarına bundan sonra önlisans mezunları da başvuru yapabilecek.

Peki alımlar ne zaman yapılır. Buna göre KHK ile EGM'ye 22 bin kişilik polis memuru kadrosu ihdas edildi. Alımlar hakkında bayramdan sonra açıklama yapılması veya ilanların kamuoyuna duyurulara polis alımlarının başlaması beklenmektedir.

POLİS İLANLARINI BURADAN TAKİP EDİNİZ

Editör: TE Bilisim