Bilindiği gibi her sene çalışana zam yapıldığı gibi emekliye de zam yapılmaktadır. Genel olarak emeklilere zamlar her yıl Ocak ayı ile Temmuz aylarında yapılmaktadır. Bu sene de Ocak ayı zamlarını alan emekliler özel ve kamu bankaları ile yaptıkları anlaşma doğrultusunda promosyon ödemelerini almaya başladı.

Emekliler promosyon ödemelerinden hariç olarak Temmuz ayında belirlenecek olan zam miktarını da alacak. Memur emeklileri için müjdeli bir haber verilebilir ve enflasyon rakamlarına göre çifte zam verilebilir.

SSK ile BAĞ-KUR EMEKLİLERİ

Temmuz ayında SSK ve BAĞ-KUR emeklileri yüzde kaç zam alacak.  SSK ve Bağ-Kur emeklileri, her yıl Ocak ve temmuzda da, bir önceki 6 aylık dönemde gerçekleşen enflasyon oranları kadar zam almaktadır. Buna göre SSK ve Bağ-Kur emeklilerinin Temmuz 2017'de ortalama yüzde 3.59 civarı zam alması beklenmektedir.

MEMUR EMEKLİLERİ

Temmuz ayında memur emeklilerine de zam yapılacak. Peki ortalama yüzde kaç memurlara zam yapılması beklenmektedir. Buna göre memur emeklilerine yüzde 4 civarı zam yapılması beklendiği gibi yine enflasyon oranlarına göre memur emeklilerine yüzde 0.59 enflasyon farkı zammı da alabilir. Açıklanacak olan enflasyon oranlarına göre emeklilere verilecek olan zammın artması beklenmekte olup enflasyon ilk 6 ayda yüzde 3'ü aşarsa emeklilere verilecek olan zammın da artması bekleniyor.
Editör: TE Bilisim