Seçim öncesi bir çok farklı alanda peşpeşe müjdeli haberler gelirken Emeklilikte Yaşa Takılanlar (EYT) da bu konuda bir gelişme olup olmadığını araştırıyor. Seçim öncesi hükümetin gündeminde Emeklilikte Yaşa Takılanlar (EYT) varmı? Bu konuda bir adım atılacak mı? İşte tüm ayrıntılar haberimizde!

Yüzbinlerce çalışanın sıkça gündeme getirdiği emeklilikte yaş problemi yeni yapılacak bir düzenleme ile kaldırılacak mı? Daha önceleri Bakan Mehmet Müezzinoğlu'na yapılan taleplerin sonucu olumsuz olmuştu. Ancak daha sonra bakan değişti ve yeni Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Julide Sarıeroğlu oldu. Bakan Sarıeroğlu'na da EYT konusu iletilmişti ancak değişiklik olmayacağı sinyalleri alındı.

11 Mayıs 2018 tarihinden sonra TBMM Başkan Vekili Ahmet Aydın imzası ile torba yasa Türkiye Büyük Millet Meclisi'ne sunuldu.Bu kapsamda torba yasanın taslağına göre emeklilikte yaşa takılanlara yönelik düzenleme olmadığı görüldü.

Ayrıca kademeli bir sisteme geçişinde önünü açan bu çalışmaların Cumhurbaşkanlığı kanadından da uygun görülmediği duyumları yer almakta.

Jülide Sarıeroğlu Açıklama Yaptı!

Seçim öncesi vatandaşın lehine gelen müjdeli haberler ile emekli ikramiyeleri, kyk borçlarındaki faizlerin silinmesi, imar affı gibi peşpeşe gelen müjdeler EYT içinde bir beklenti oluşturdu. Acaba seçim öncesi Emeklilikte Yaşa Takılanlar içinde bir müjde gelirmi? sorusu akıllarda dolaşırken Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Jülide Sarıeroğlu;
"Söz konusu koşullardan herhangi birinin eksik olması halinde, sigortalının emekli olarak değerlendirilmesine ve aylık bağlanmasına imkan bulunmamaktadır." şeklinde açıklama yaptı.

Bu açıklaması ile beraber, sigortalıların emekli olabilmesi için;
- Belli bir yaşa ulaşmış olma,
- Belli bir süre prim ödemiş olma,
- Belli bir süre sigortalı olması
- Sosyal Güvenlik Kurumundan yazılı istekte bulunma
koşullarını yerine getirmesi gerektiğini belirtti.

İşinOlsa.com ekibi olarak EYT için tüm gelişmeleri takip ediyor olacağız. Bu konuda yaşanan yeni bir gelişme olursa siz değerli ziyaretçilerimizi bilgilendireceğiz. Bizi web sitemiz ve mobil uygulamalarımızdan takip edebilirsiniz.

İŞİNOLSA.COM

Editör: TE Bilisim