Emekli vatandaşları en son yapılan ikramiye jestlerinden sonra maaş zammı düşüncesi aldı. Birçok emekli vatandaş emekli maaşlarına yapılacak olan zamların hakimiyetini bekliyor. Emekli vatandaşlara yönelik olarak hükümet tarafından yapılan proje ile birlikte bu projenin hayata geçirilmesi bekleniyor. Devlet tarafından yapılan 2000 öncesi emeklilere yönelik yapılan düzenleme 2000 yılından sonra emekli olan insanlarında acaba bize yönelik bir yapılandırma olur mu düşüncesi getirdi.

Söz konusu projenin düzenlendiği idare mahkemeleri tarafından ve ardından da Yargıtay'a kadar uzanılna konu yargının onayını almamıştı. Yeniden düzenlemeye alınan zam konusunda yeni bir karara gidilir ise ilk önce konuşulan rakam olan 355 TL olarak yeni zamdan yararlanabilecekler.

5 Milyon Emekli Merak İçerisinde

Yapılan açıklamaya göre yaklaşık olarak 2 milyon vatandaşın yararlandığı emekli maaşında, 50 TL ve 355 TL arasında artış yaşanmıştı. Söz konusu yeni gelişmelerin hayata geçirilmesi durumunda ise yaklaşık olarak 5 milyon kişinin bu kapsam içerisinden yararlanabileceğini ifade ediyor.