Günümüzde milyonlarca çalışan emekli olduğundan yüksek maaş almak ve refah bir hayat sürmek istemektedir. Özellikle gençler şimdilerde üniversiteyi bitirmeden nasıl emekli olabileceğini aramakta ve emekli olduğundan asıl yüksek  maaş alacağını hesaplamaktadır.

Bu hesaplar her ne kadar insanı sıkıntıya sokacak gibi olsa da yapacağınız önemli adımlar sayesinde emekli olduğunuzda daha yüksek maaş alabilirsiniz. Peki emeklilik maaşını artırmanın yolları nelerdir, nasıl yüksek emekli maaşı alınır.

YÜKSEK EMEKLİ MAAŞI ALMA YOLLARI

1-) Prim Günü: Prim günü emekli olduğunuzda maaşınıza önemli derecede etki yapmaktadır. Buna göre işe oldukça erken başlamaya çalışın ve sigortalı olarak iş aramayı unutmayınız.

2-) Priminizi Artırın: İş vereniniz sigortanızı aldığınız brüt maaştan yatırmaktadır. Bu yüzden her sene brüt maaşınızı yüksek göstermenizi tavsiye etmekteyiz. Prim ödemenizi yüksek tutarda yaparsanız emekli olduğunuzda daha çok maaş alırsınız.

3-) Çift Sigorta: Aynı anda ikinci bir sigorta daha başlatabilirsiniz. Bu sizin prim gününüze asla etki etmez ancak emekli olduğunuz da daha yüksek maaş alırsınız.

4-) Ek Ücretleri Unutmayın: Pek çok iş veren brüt maaşı düşük göstermeye çalışmaktadır. Ancak bu duurmun kesinlikle önüne geçmeli ve brüt maaşınıza eklenen ek ücretleri de sigortanıza yansıtmak istediğinizi iş vereninize söylemeyi unutmayın.

5-) SSK'yı Tercih Etmek: Günümüzde pek çok kişi emekli olmak için Bağ-Kur'u tercih etmektedir. Ancak SSK'yı tercih etmek size daha fazla maaş kazandıracaktır.

TÜM HABERLER İÇİN TIKLAYINIZ

Editör: TE Bilisim