Bolu'da yaşanan ilginç olayda kopan elektrik telleri 4 ineği telef etti.Bolu'da rüzgardan devrilen elektrik direğinin telleri koparak 4 ineğin üzerine düştü,elektrik akımına kapılan inekler telef oldular.

 

İNEKLER TELEF OLDU

Olay, dün akşam Bahçeköy'de hayvanların otladığı merada meydana geldi. Köyde bulunan merada yağmur ve rüzgar nedeniyle kavak ağacı elektrik tellerinin üzerine devrildi. Ağacın devrilmesi ardından kopan elektrik telleri de merada otlayan hayvanların üzerine düştü. Elektrik akımına kapılan 4 inek telef olurken merada bulunanlar köylülere haber verdi. SEDAŞ ekiplerine de haber verilmesinin ardından olay yerine gelen ekipler bölgede elektriği keserken köylüler de devrilen ağacı kesti. Köyde bir düğünde bulunan Bahçeköy Muhtarı Aydın Akbay, geldiğinde telef olan hayvanlarıyla karşılaştı. SEDAŞ ekipleri kopan elektrik tellerini onarırken köylülerde kepçeyle telef olan hayvanları kamyona taşıdı.

 

Hayvanlarını kaybetmekten üzgün olduğunu belirten Akbay, "Yağmur ve rüzgar nedeniyle devrilen kavak ağacı elektrik tellerini koparmış. Elektrik tellerine dolanan hayvanlarda telef oldu. SEDAŞ ekiplerinden şikayetçi olacağım. 30 bin TL zararım var. Burada hayvanların başında insanlarda oluyordu. Vatandaşımızın başına da böyle bir olay gelebilirdi" diye konuştu.

Kaynak:türkiyegazetesi

Editör: TE Bilisim