Bilindiği üzere Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi aracılığı ile engelli adaylar için Engelli Kamu Personeli Seçme Sınavı düzenlenmektedir. Engelli adaylar EKPSS'den almış oldukları puanlar ile atanmayı beklemektedir. Buna göre EKPSS merkezi yerleştirme atmaları başlıyor.

Devlet Personel Başkanlığı aracılığı ile yapılan duyuru sonucunda EKPSS atamaları hakkında bilgi verildi. Buna göre mezuniyetlere göre dağılım verildiği gibi atamalar hakkında detaylar da öğrenilmiş oldu.

MEZUNİYETLERE GÖRE DAĞILIM

Engelli Kamu Personeli Seçme Sınavından alınan puanlar ile 12 Temmuz 2017 - 21 Temmuz 2017 tarihleri arasında merkezi yerleştirme atamaları yapılacaktır. Bu atamalarda toplam 2 bin 545 kişilik atama gerçekleştirilecektir. Peki mezuniyetlere göre dağılım nedir.

İlköğretim Mezunu - 246 Memur
Lise Mezunu - 444 Memur
Ön Lisans Mezunu - 507 Memur
Lisans Mezunu - Bin 348 Memur

Yukarıda mezuniyetlere göre EKPSS atamaları hakkında detaylar verilmiştir. Buna göre en az ilköğretim mezunu olmak üzere EKPSS merkezi yerleştirme atamalarında toplam 2 bin 545 kişilik memur ataması yapılacaktır.

BAŞVURULAR

EKPSS merkezi yerleştirme atamaları 12 Temmuz 2017 tarihinde başlayacak ve 21 Temmuz 2017 tarihinde sona erecektir. Adaylar bu tarihler arasında Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezinin resmi internet sitesi aracılığı ile yapılacaktır. Kamu kurumlarına toplam 2 bin 545 memur alımı yapılacak.

TÜM HABERLER İÇİN TIKLAYIN

Editör: TE Bilisim