Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekçi önceki gün bir programa katıldı. Bakan Zeybekçi katılmış olduğu programda  konuşmasına İktisat ve İşletme mezunları ile kamu ve özel sektörün personel istihdamına ilişkin önemli değerlendirmelerde bulundu. Ekonomi Bakanı İktisat ve İşletme mezunlarının atanma taleplerine de değindi. İşte açıklamaya ilişkin detaylar

KALİFİYELİ PERSONEL

Bakan Zeybekçi,  mesleki eğitimi üretim sektörüne kanalize edilemediğini belirterek. Mühendislik fakültelerden mezun olan mühendislerin kalifiyeli olamadığını belirtti. Üniversitelerden yeni mezun adayların devlet kadrolarına atanmak için çabaladığını ve özel sektörde çok sayıda personel açığının bulunduğunu açıkladı. 

İKTİSAT VE İŞLETME MEZUNLARI;

Bakan Zeybekçi, 2 yıllık Muhasebe ile Maliye mezunlarının devlette atanma taleplerine ilişkin olarak ta  devlette böyle bir kadro olmadığına değinerek, "bazı milletvekillerimiz 2 yıllık Maliye, muhasebe meslek yüksekokulu mezunlarının dernek üyeleriyle bir araya geldi. Bununla ilgili bana mezunların taleplerini ilettiler. Atanma ve kadro bekliyor, devlette böyle bir kadro yok." diyerek kalifiyeli personel sorununa ve mezun olanların kamuda atanmak istediklerine konuşmasında yer verdi.

Editör: TE Bilisim