Resmi Gazetede yeni yayımlanan yönetmelik değişikliğine göre özel motorlu taşıtlar sücü kursunda kursiyerlerini kurs verilen iş yerleri ve sınav yönetcilerini ilgilendiren düzenlemeler bulunuyor.

Her yıl sürücü adaylar tarafından başvurular doğrultusunda Milli EĞitim Bakanlığı tarafından gerçekleşen ehliyet sınavları yılda 6 kez uygulanıyor. Buna göre adayların motorlu sürücüler kursları tarafından eğitimden geçmesi gerekiyor. Adaylara MEB özel motorlu taşıtlar sürücüleri kursu yönetmeliği kapsamında kurslar veriliyor. Yeni yürürlüğe giren bir düzenlemede yapılan değişiklikler direksiyon uygulama sınavını, kurs öğrencilerini ve kursları ilgilendiriyor. İşte değişiklikler.

YAPILAN DEĞİŞİKLİKLER

MEB tarafından kurs vermekle yetkili olan özel trafik ve sürücü kurslarında eğitim veren öğreticinin izin ve raporlu olması durumlarında yapılamayan dersler yeniden telafi edilmek zorunda olacak. EGM ve Jandarma'nın kendi personeline yönelik olarak açmış olduğu sürücü kuslarında, özel sürücü kurslarının sınav araçları kullanılacak. Direksiyon sınavlarında park esnasında L alanında iken araçta bulunan komisyon başkan ve usta öğretici aracın dışından değerlendirme yapacak.
Özel sürücü kursları açılışlarının nüfus dikkate alınarak yapılması uygulamasına son verilerek, kurslar müstakil bina şartı aranmayacak.

EHLİYET SINAV TARİHLERİ

MEB ehliyet sınav tarihilerine göre; 10 Şubat, 21 Nisan, 04 Ağustos, 20 Ekim, 22 Aralık tarihilerinde sınav gerçekleşecek.

Editör: TE Bilisim