Emniyet Genel Müdürlüğünün ihtiyaçları doğrultusunda bilindiği üzere polis alım ilanları yayımlanmaktadır. Alımlar POMEM, PMYO ve PAEM kapsamında yapılmakta olup adayların sınavlara girebilmesi için bazı şartları yerine getirmesi gerektiği gibi yine girişte uygulanan sınavlarda da adayların istenilen puanları alması gerekmektedir.

POMEM, PMYO ve PAEM alımları için Emniyet Genel Müdürlüğü polis alımında uygulanan bazı giriş şartlarının değiştirildiği duyuruldu. Peki ne gibi değişiklikler oldu? POMEM ve PAEM yeni giriş şartları nedir.

YENİ GİRİŞ ŞARTLARI

POMEM

Emniyet mensubu olan adaylar için, yazılı sınav puanının % 25’i, fiziki yeterlilik sınavı puanının % 25’i ve mülakat sınavı puanının %50’sinin toplamıdır.
Emniyet mensubu olmayan adaylar için; KPSS puanının % 25’i, fiziki yeterlilik sınavı puanının % 25’i ve mülakat sınavı puanının % 50’sinin toplamıdır
Eşitlik durumlarında yaşı küçük olan aday tercih edilecektir.

PMYO

adayın KPSS puanının % 25’i, fiziki yeterlilik sınavı puanının % 25’i ve mülakat sınavı puanının % 50’sinin toplamıdır.
Eşitlik durumunda yine yaşı küçül olan aday tercih edilecektir.

PAEM

sınavı puanının % 25’i, mülakat sınavı puanının % 50’si ile 8 inci maddenin birinci fıkrasının (ç) bendine göre belirlenen puan türünden ya da türlerinden adayın en yüksek puanının % 25’inin toplamıdır

Yine puanlarda ki eşitlik durumunda yaşı küçük olan aday tercih edilecektir.

Bilindiği gibi POMEM, PMYO ve PAEM girişlerinde sınav puanı hesaplanması yapılmaktadır. Bu hesaplamalara ilişkin yapılan yeni değişiklikler yukarıda belirtilmiştir.
Editör: TE Bilisim