Emniyet Genel Müdürlüğünün ihtiyaçlarına yönelik polis alımları devam etmektedir. Polis alımlarında ilanlar Polis Akademisi Başkanlığı tarafından hazırlanarak kamuoyuna resmi internet sitesinde yer almakta olan duyurular bölümü aracılığı ile yayımlanmaktadır. Polis alımlarının çok büyük bir bölümü Polis Meslek Eğitim Merkezi POMEM kapsamında yapılırken bir kısmı da PMYO ve PAEM kapsamında yapılıyor.

Peki Polis Meslek Yüksek Okulu (PMYO) kapsamında lise mezunu polis alımı ne zaman yapılacak. Lise mezunu polis alımı tarihi belli oldu mu, tahmini lise mezunu polis alımı tarihi nedir?

LİSE MEZUNU POLİS ALIMI

Emniyet Genel Müdürlüğünün ihtiyaçlarının karşılanması için lise mezunu polis alımının yapılması bekleniyor ancak alımların sayısı oldukça az yeni bir alım yapılırsa bin - 2 bin 500 arasında öğrenci temini yapılabilir. Öte yandan bu sene içerisinde alımların yapılması beklenmemekte olup alımlar 2018 yılında yapılacaktır.

ALIM TARİHİ NE ZAMAN

Lise mezunu polis alımları genel olarak YGS sınavından sonra yapılmaktaydı ancak YGS kaldırıldı ve yerine YKS sistemi getirildi. YKS bilindiği üzere Haziran ayında yapılacak. Polis alımlarında YKS baraj puanının aranacağı tahmin edildiği için YKS sonuçları açıklandıktan sonra yani Temmuz - Ağustos 2018'de lise mezunu polis alımlarının yapılması daha ağır basmaktadır. Tabi bunlar sadece bir tahmindir yani resmi bir açıklama konu hakkında yoktur.

POLİS ALIMI ve HABERLERİNİ BURADAN TAKİP EDİNİZ

Editör: TE Bilisim