İçişleri Bakanlığı Emniyet Genel Müdürlüğü EGM kendi bünyelerinde istihdam etmek üzere çok sayıda polis alımı gerçekleştirmekte olup polis alımı ilanlarını Polis Akademisi Başkanlığı üzerinden duyurmaktadır. Buna göre çok sayıda aday lise mezunu polis alımını merak ile beklemekteydi.

Polis Meslek Yüksek Okulu PMYO polis alımı ilanı ne zaman yayımlanacak derken geçtiğimiz günlerde İçişleri Bakanı Süleyman Soylu tarafından duyuru yapıldı ve lise mezunu adaylarının başvuru yapabildiği Polis Meslek Yüksek Okulu PMYO için 2 bin 500 polis alımı yapılacağı belirtildi. Alımların 2 bin 250'si erkek ve 250'si kadın sınıfında yapılacaktır. Peki aranacak şartlar nedir, kimler başvuru yapabilir?

ARANACAK ŞARTLAR NEDİR?

Emniyet Genel Müdürlüğü Polis Meslek Yüksek Okulu PMYO için 2 bin 500 lise mezunu polis alımı yapılacaktır. Peki polis alımında aranacak şartlar nedir? Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak, lise mezunu ya da sn sınıf öğrencisi olmak, TYT'ye girmiş ve belirlenen baraj puanını almak, erkekler için en az 167 boya bayanlar için en az 162 cm boya sahip olmak, 18 yaşını tamamlamış ve 26 yaşından gün almamış olmak, sicili uygun olmak, siyasi partiler ile bağlantısı olmamak şartları aranmaktadır. Bu şartlara sahip olan adaylar Emniyet Genel Müdürlüğü Polis Akademisi Başkanlığı Polis Meslek Yüksek Okulu PMYO tarafından ilan edilmesi beklenen 2 bin 500 polis alımı ilanı yayımlandığında müracaatlarını yapabilecektir. İlan yayımlandığında haberdar olmak istiyorsanız www.isinolsa.com ekibimizi takip etmeye devam ediniz.

İLAN YAYIMLANDIĞINDAN HABERDAR OLMAK İSTER MİSİNİZ?
Anlık Bildirim: Mobil Uygulamamızı İndirin

Editör: TE Bilisim