Emniyet Genel Müdürlüğü açık polis pozisyonları için lise, ön lisans ve lisans mezunu düzeyinde polis alımları yapmaktadır. Genel olarak Polis Meslek Eğitim Merkezi (POMEM) ve Polis Meslek Yüksek Okulu (PMYO) kapsamında polis alımları yapılabilmektedir.

Lise mezunu adaylar Polis Meslek Yüksek Okulu (PMYO) kapsamında polis alımlarına müracaat edebilmektedir. Peki lise mezunu polis alımları yapılacak mı? Lise mezunu polis alımları ne zaman yapılacak? Emniyet Genel Müdürlüğü lise mezunu polis alımlarına ilişkin duyuru yayımladı mı?

EN SON ALIM MAYIS AYINDA YAPILDI

Lise mezunlarının başvuru yapabildiği PMYO polis alımı geçtiğimiz Mayıs ayında yapıldı. Toplam 2 bin 500 kişilik alımın yapılacağı belirtilmiş ve 18 Mayıs 2017 tarihinde 2 bin 500 PMYO polis alımı müracaatları sona ermişti. Peki lise mezunları için yeni polis alımı yapılacak mı?

LİSE MEZUNU POLİS ALIMI YAPILACAK MI

Emniyet Genel Müdürlüğünün açık pozisyonları için yakın zamanda yeni bir Polis Meslek Yüksek Okulu kapsamında lise mezunu polis alımı yapması beklenmektedir. Ancak EGM'nin ne zaman polis alımı yapacağına ilişkin her hangi bir bilgi bulunmamaktadır. EGM ve Polis Akademisi Başkanlığından binlerce aday lise mezunu polis alımı yapılsın talebinde bulunmaktadır. En yakın sürede Emniyet Genel Müdürlüğümüz ve Polis Akademisi Başkanlığımızca açıklama yapılması beklenmektedir.

Polis Maaşları Ne Kadar Oldu 2017!