Emniyet Genel Müdürlüğünün ihtiyaçları doğrultusunda kurum tarafından ilan hazırlanmakta ve kamuoyuna Polis Akademisi Başkanlığı üzerinden yayımlanmaktadır. Bilindiği üzere aralıklarla Polis Meslek Yüksek Okulu (PMYO) kapsamında lise mezunu polis alımları yapılmaktadır. Peki lise mezunu polis alımları ne zaman yapılacak.

İşin Olsa ekibimize çok sayıda lise mezunu polis alımına ilişkin soru geldiği için bu özel içeriği ürettik. Buna göre adaylar PMYO polis alımı ne zaman yapılacak, PMYO polis alımı aranan şartlar nelerdir, PMYO polis alımı hakkında sorular sormaktadır.

ARANAN ŞARTLAR 

a) T.C. vatandaşı olmak,
b) Lise ve dengi okul mezunu olmak veya Lise 4.sınıfta okuyor olmak
c) YGS puan türünden 260 ve üzeri ham puan almış olmak (Şehit ve gazi yakınları 150 puan ve üzeri) (PUAN ŞARTI DEĞİŞEBİLMEKTEDİR)
ç) 18 yaşını tamamlamış ve 26 yaşından gün almamış olmak
d) Bayanlar için 162 cm. erkekler için 167 cm. den kısa boylu olmamak, beden kitle endeksi, 18 (dahil ) ile 27 (dahil) arasında olmak
e) Sağlık sorunu olmamak
f) fiziğinde sorun olmamak
g) 31 Aralık 1992 - 01 Ekim 1999 (2000 doğum) tarihleri arasında doğmuş olmak

PMYO POLİS ALIMI NE ZAMAN YAPILACAK

Polis Meslek Yüksek Okulu polis alımına ilişkin her hangi bir duyuru yapılmamış olup bu sene alımlar yapılmayabilir. Polis Akademisi Başkanlığımızdan konu hakkında duyuru yapıldığında İşin Olsa aracılığı ile bilgi vereceğiz.

POLİS MAAŞLARINI BURADAN ÖĞRENEBİLİRSİNİZ

Editör: TE Bilisim