Bilindiği üzere geçtiğimiz haftalarda OHAL kapsamında çıkarılan Kamun Hükmünde Kararnameler ile Emniyet Genel Müdürlüğüne bekçi kadrosu için toplam 7 bin kişilik izin verilmişti. Peki alım için detaylar nedir?

KHK ile RGM'ye 7 bin bekçi alımı izni verilmesi ile kısa süre içerisinde bekçi alımının yapılması bekleniyordu ancak Emniyet Genel Müdürlüğünden halen bekçi alımına ilişkin her hangi bir bilgi verilmedi. Adaylar bekçi alımlarının ne zaman yapılacağını merak etmeye devam ediyor. Peki EGM'den duyuru yapıldı mı? Son durum nedir?

BEKÇİ ALIMI DETAYLARI

Emniyet Genel Müdürlüğünden 7 bin bekçi alımına ilişkin her hangi bir bilgi verilmedi yani henüz bekçi alımlarının ne zaman yapılacağına ilişkin bir bilgi bulunmamaktadır. EGM'den konu hakkında yakın zaman içerisinde duyuru yapılması bekleniyor.

7 BİN BEKÇİ HANGİ İLLERE ALINACAK

Emniyet Genel Müdürlüğünün alacağı 7 bin bekçi detayında merak edilen bir hususta bekçi alımlarının hangi ile yapılacağıdır. EGM 7 bin bekçi alımı İstanbul, Ankara, Gaziantep, Adana, Hatay  ve Mersin illerinde yapılacak. Bu illerden hariç olmak üzere terör olaylarının devam ettiği Doğu Anadolu ve Güneydoğu Anadolu illeri için de valiliklerden yapılan duyurular sonucu bekçi alımları yapılmaktadır.

BEKÇİ ALIMLARI İÇİN TIKLAYINIZ
BEKÇİ KIYAFETLERİ MAAŞLARI VE GÖREVLERİ İÇİN TIKLAYINIZ

Editör: TE Bilisim