İçişleri Bakanlığı bünyesinde görevlerini sürdürmekte olan Emniyet Genel Müdürlüğü yıl içerisinde polis ve bekçi alımlarına devam etmektedir. Buna göre geçtiğimiz sene Kanun Hükmünde Kararnameler ile ihdas edilen bekçi kadrosunun 7 bin 500 kişilik alımı gerçekleştirilmedi.

KHK ile Emniyet Genel Müdürlüğüne 14 bin 500 kişilik bekçi kadrosu ihdas edilmiş ve geçtiğimiz sene 7 bin kişilik alım gerçekleştirilmişti. Kalan 7 bin 500 kişilik bekçi alımının bu sene yapılması beklenmektedir. Peki bekçi alımı ne zaman yapılacak, bekçi alımı tarihi duyuruldu mu?

BEKÇİ ALIMI NE ZAMAN YAPILACAK?

İl Valilikleri tarafından yayımlanacak olan ilanlar ile bekçi alımlarının yapılması bekleniyor. Buna göre en son bekçi alımları geçtiğimiz senenin sonuna doğru yapılmıştı. Alımlar henüz yapıldığında dolayı şu aralar alımlar beklenmemekte olup önümüzdeki aylar içerisinde Valiliklerin resmi internet siteleri aracılığı ile kamuoyuna bekçi alımı ilanlarının yayımlanması beklenmektedir.

Bekçiler bilindiği üzere görevlendirildikleri mahallelerde görev yapmakta olup görev bölgeleri Emniyet Genel Müdürlüğünde ise EGM Jandarma Genel Komutanlığı bölgesinde ise Jandarma bünyesinde istihdam etmektedir. Valilikler tarafından bekçi alımına ilişkin her hangi bir duyuru gelirse İşin Olsa ekibi olarak sizleri konu hakkında bilgilendireceğiz.

İlan Yayımlandığında Haberdar Olmak İster Misiniz?
Facebook Sayfamızı Buradan Takip Edebilirsiniz
Anlık Bildirim: Mobil Uygulamamızı Buradan İndirebilirsiniz

İŞİN OLSA / ÖZEL HABER