İçişleri Bakanlığı bünyesinde görev ve faaliyetlerine devam etmekte olan Emniyet Genel Müdürlüğü aralıklarla polis öğrencisi alımı gerçekleştirmektedir. Geçtiğimiz hafta İçişleri Bakanı Süleyman Soylu tarafından yapılan açıklama da şu anda EGM bünyesinde 21 bin trafik polisi olduğu ve trafik polisi sayısının 26 bine yükseltileceği müjdelenmişti.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu tarafından yapılan bu haber ile Emniyet Genel Müdürlüğünün toplam 5 bin trafik polisi alımı yapacağı öğrenildi. Peki trafik polisi alımı ne zaman yapılacak, direkt olarak trafik polisi alımı ilanı mı yayımlanacak ve lise mezunları başvuru yapabilecek mi?

İLAN NASIL YAYIMLANACAK?

Emniyet Genel Müdürlüğü 5 bin trafik polisi alımı yapacak peki ilan nasıl yayımlanacak. Buna göre Polis Akademisi Başkanlığı direkt olarak 5 bin trafik polisi alımı ilanı yayımlamayacak. Normal şekilde POMEM, PMYO, PAEM polis alımları yapılacak. Eğitimler sonunda istek üzerine ya da kura ile belirlenecek 5 bin polis adayı trafik polisi sınıfına kaydırılacak ve EGM bünyesinde 21 bin olarak trafik polisi sayısı 26 bine yükseltilecektir.

LİSE MEZUNU ALIMI YAPILACAK MI?

Emniyet Genel Müdürlüğü Polis Meslek Yüksek Okulu aracılığı ile lise mezunu polis alımları yapmaktadır. Lise mezunu adaylar da trafik polisi olabilmektedir. Yine aynı şekilde PMYO eğitimine girip eğitimini tamamlayan adaylar istek üzerine ya da kura yöntemi ile trafik polisi sınıfına kaydırılacaktır.

İŞİN OLSA - ÖZEL HABER

Editör: TE Bilisim