İçişleri Bakanlığı bünyesinde görevlerini sürdürmekte olan Emniyet Genel Müdürlüğü her sene açık olduğunu öğrendiği kadrolar için polis alımları gerçekleştirmekte ve ilanları Polis Akademisi Başkanlığı üzerinden duyurmaktadır. Buna göre bu sene de yüklü bir alım yapılıyor.

Geçtiğimiz 22. dönem POMEM için 10 bin kişilik polis alımı yapıldı ve bu alım hariç olmak üzere 2018 yılında yeni 14 bin 700 polis alımının daha yapılacağı öğrenildi. Alımların lise, ön lisans ve lisans mezuniyet düzeyinden yapılması bekleniyor. Peki alımlara ilişkin detaylar nedir?

14 BİN 700 POLİS ALIMI DETAYLARI NEDİR?

İçişleri Bakanlığı Emniyet Genel Müdürlüğü EGM 14 bin 700 polis alımı yapacak. Bu alımlar lise, ön lisans ve lisans düzeyinde yapılacaktır. Peki detaylar nedir? Buna göre Haziran ayı içerisinde 2 bin 200 komiser yardımcısı alımının yapılması ön görülüyor bu alım Polis Amirleri Eğitim Merkezi PAEM kapsamında yapılacaktır. 10 bin kişilik polis alımının Eylül ayı içerisinde yapılması ön görülmekte olup bu alımların Polis Meslek Eğitim Merkezi POMEM kapsamında yapılacağı biliniyor.

Yine 2 bin 500 lise mezunu polis alımı yapılacak ve bu alımlarında üniversite sınavı sonuçlarının açıklanmasından bir süre sonra yapılması beklenmekte olup bu alımlar Polis Meslek Yüksek Okulu PMYO kapsamında yapılacaktır. Tüm polis alımı ilanlarını İşin Olsa ekibi olarak takip ediyoruz ilanlar yayımlandığında haberdar olmak için lütfen www.isinolsa.com ekibimizi takip etmeye devam ediniz.

Editör: TE Bilisim