İçişleri Bakanlığı Emniyet Genel Müdürlüğü açık olduğunu tespit ettiği pozisyonlar için çok sayıda polis alımı gerçekleştirmekte olup geçtiğimiz günlerde Polis Akademisi Başkanlığı tarafından kamuoyuna polis alımı ilanı duyuruldu.

Buna göre Polis Akademisi Başkanlığınca yapılan açıklama da 22. dönem Polis Meslek Eğitim Merkezi POMEM'e 10 bin polis alımı yapılacağı belirtildi. İlgili polis alımına başvurular halen sürüyor. Alım ilanına kadın ve erkek adaylar başvuru yapabilmektedir. Peki aranacak şartlar nedir ve adaylar nasıl başvuru yapabilir?

ARANACAK ŞARTLAR NEDİR?

İçişleri Bakanlığı Emniyet Genel Müdürlüğü 22. dönem Polis Meslek Eğitim Merkezi POMEM 10 bin polis alım başvuruları başladı. Peki aranacak şartlar nedir? Buna göre Türkiye Cumhuriyeti Vatandaşı olmak, sağlık sorunu olmamak, fiziğinde kusuru olmamak, en az ön lisans mezunu olmak, KPSS'ye girmiş olmak, ön lisans KPSS'sinden en az 70 ile üzeri veya lisans KPSS'sinden en az 60 ile üzeri puan almış olmak, silah taşımaya engeli olmamak, madde kullanıcısı olmamak, kamu haklarından mahrum olmamak gibi şartlara adayların sahip olması gerekmektedir. Peki başvurular nasıl yapılacak?

BAŞVURULAR NASIL YAPILACAK?

22. dönem Polis Meslek Eğitim Merkezi POMEM'e 10 bin polis alımı başvuruları 12 Mart tarihinde başladı ve başvurular 30 Mart 2018 tarihine kadar devam edecektir. Müracaatlar Polis Akademisi Başkanlığı aracılığı ile yapılacak olup net bir şekilde bilgi almak isteyen adaylarımızın hemen aşağıdaki www.isinolsa.com ekibimiz tarafından oluşturulan haber aracılığı ile istediği bilgileri öğrenebilir.

BAŞVURU DETAYLARI BURADA

Editör: TE Bilisim