İçişleri Bakanlığı Emniyet Genel Müdürlüğü Polis Akademisi Başkanlığı aracılığı ile her sene on binlerce kişilik polis öğrencisi alımları yapmaya devam ediyor. En yakın 22. dönem POMEM kapsamında 10 bin kişilik polis alımı yapıldı ve geçtiğimiz günlerde İçişleri Bakanı Süleyman Soylu tarafından yapılan müjdeli açıklama da 10 bin polis alımının daha yapılacağını belirtti.

Peki alımlar hangi tarihte yapılacak? Buna göre İçişleri Bakanı Süleyman Soylu tarafından yapılan açıklama ile 10 bin kişilik polis alımının Eylül 2018 tarihinde yapılacağı belirtildi. Tam olarak resmi tarih yok ancak 10 bin kişilik alımın Eylül ayı içerisinde yapılamsı bekleniyor. Peki şartlar ne olacak ve hangi sınıflar için yapılacak?

ŞARTLAR NEDİR? HANGİ SINIFA ALIM YAPILACAK?

Eylül ayında yapılacak olan 10 bin kişilik polis alımının şu an için hangi sınıf için yapılacağı bilinmiyor ancak uzun süredir alımlar yapılmadığı için adaylar alımın Polis Özel Harekat PÖH sınıfı için yapılacağı bekleniyor. KPSS şartının aranmayacağı düşünülüyor ön lisans ve lisans mezunu adaylar kesin olarak başvuru yapabilecektir ancak PÖH alımı olursa başvuran kişi sayısının çok olması için başvuru seviyesi liseye kadar düşürülebilir. Yine adayın boy kilo uyumlu olmak, sağlık sorunu olmamak gibi şartlarda aranacak olup resmi şartlar Polis Akademisi Başkanlığı aracılığı ile kamuoyuna duyurulması bekleniyor. İlan yayımlandığında www.isinolsa.com ekibi olarak sizlere bilgi vereceğiz.

Editör: TE Bilisim