Ülkemizde bilindiği üzere bir süredir Ege bölgesinde aralıklarla depremler meydana gelmeye devam ediyor. Kurban Bayramının ikinci günü de Ege bölgesinden kötü haber geldi ve 5,2 şiddetinde depremin olduğu söylendi. Peki deprem nerede oldu, hangi iller buralardan etkilendi.

Deprem uzmanları tarafından yapılan açıklama ile Rodos Adasının 50 kilometre güneyinde 5,2 şidettinde depremin meydana geldi. Adada bulunan pek çok yerde irili ufaklı hasarların olduğu söylenirken depremin olduğu bölge ile Türkiye arasında ki mesafa oldukça fazla olduğunda dolayı hissedilmedi.

YERİN 79 KİLOMETRE ALTINDA

Rodos Adasının 50 kilometre güneyinde 5,2 şiddetinde depremin meydana gelmesi ile uzmanlar konu hakkında araştırma yaptı ve depremin yerin 79 kilometre altında olduğu belirtildi. Yerin çok fazla altında olduğu için uzak bölgeler dahi depremi azda olsa hissedebildi.

ŞİDDETLİ BİR DEPREM

Deprem uzmanlarınca yapılan açıklamaya göre yerin 79 kilometre altında olan depremin yer yüzünde 5,2 şiddetinde hissedildiği söylendi. Yani yerin 79 kilometre altında çok şiddetli bir depremin meydana geldiği söyleniyor. Deprem eğer düşünüldüğü gibi şiddetli gerçekleştiyse eğer yere daha yakın mesafede olsaydı maddi ve manevi anlamda daha büyük kayıplar meydana gelebilirdi. Son açıklamalara göre can kaybı yaşanmadı ve maddi anlamda ufak denilecek türden masrafların olduğu söyleniyor.

Editör: TE Bilisim