Nüfus Müdürlüklerinin bazı devralacağı hizmet birimleri ile birlikte personel ihtiyacının hat safhaya geleceği bertiliyor. Bilindiği gibi Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğüne bağlı olarak çalışan ve son düzenlemenin ardından çipli yeni kimlik kartı düzenlemesiyle Nüfus Müdürlülerinde çok sayıda personel ihtiyacı yaşanmıştı. E-Nüfus Sendikası Başkanı Ali KART yaptığı açıklamalarda nüfus müdürlüklerinin 2 Nisan itibari ile pasaport ve ehliyet işlerini de devralacağını aktardı. Kart bu işlerin Nüfus Müdürlüklerine devredilmesi personel yetersizliğinin neden olacağı tıkanmalar yaşanabilir uyarısında bulundu.

NÜFUS MÜDÜRLÜKLERİNE 5 BİN PERSONEL ALIMI

Nüfus Müdürlüklerine pasaport ve ehliyet işlerinin devir edilecek olması ile birlikte Nüfus Müdürlüklerindeki yoğunluk yeniden artacağını belirtti. E-Nüfus Sendikası Başkanı Ali KART nüfus müdürlüklerinde 5 bin personel alımı yapılmasının şart olduğunu belirterek, "Sendika olarak aylar öncesinden nüfus müdürlüklerinin personel ve fiziki altyapı eksikliklerine dikkat çekmemize rağmen, henüz eksikler tamamlanmadan devir işlemi gerçekleşiyor." dedi.

2018 YILINDA NE KADAR PERSONEL ALIMI OLACAK?

2018 Yılında Nüfus Müdürlüklerine yapılacak olan personel alımları için 1600 personel ihdas yapılmıştı. Yen alımların ne zaman yapılacağı henüz açıklanmadı. Adaylar alımlarda yaş sınırının düşük olmasını ve lise mezunu personel alımı olması taleplerini iyin olsa sitemize iletmekteler.

Nüfus Müdürlüğüne personel alımları hakkında düşüncelerinizi yorum olarak iletebilirsiniz.

Editör: TE Bilisim