Ülkemizde milyonlarca kişi Posta ve Telgraf Teşkilatı Anonim Şirketi PTT aracılığı ile aldıkları e-devlet şifresi sayesinde pek çok işlem gerçekleştirebilmektedir. Bilindiği üzere geçtiğimiz günlerde Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü alt üst soy sorgulama hizmetini sundu.

Buna göre Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğünün açmış olduğu bu hizmet ile kullanıcıların 1800'lü yıllara kadar soylarını öğrenebileceği belirtilmişti. Ancak yüz binlerce kişi bu sisteme anlık olarak girmeye çalıştığı için e-devlet sisteminde problem yaşandı ve pek çok hizmete kullanıcılar giremediğinden dolayı alt üst soy sorgulama hizmeti kapatıldı. Peki alt üst soy sorgulama ne zaman hizmete açılacak? Tarih duyuruldu mu?

ALT ÜST SOY SORGULAMA NE ZAMAN AÇILACAK?

E-devlet'e giren kişiler Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğünün sunmuş olduğu alt üst soy sorgulama sistemine girerek soylarının hangi şehirlere ya da ülkelere dayandığını öğrenebilmektedir. Peki bu sistem yeniden ne zaman açılacak? Şu ana kadar yapılan açıklamalar da net bir tarih verilmedi.

E-devlet alt üst soy sorgulama konusunda açıklamalarda tarih verilmedi ve bunun yerine çalışmaların devam ettiğine dair açıklamalar yapıldı. Buna göre sistemin bir haftaya kadar açıklanması beklenmekte olup yeniden çökmelerin yaşanmaması için girişlere kontenjanın koyulabileceği de ön görülmektedir.

Editör: TE Bilisim