Rusya'ta ait yolcu uçağının Mısır'ın Sina Yarımadası'nda üzerinde düşmesine ilişkin yapılan açıklamaya göre, 224 kişinin öldüğü kazanın yapılan terör saldırısından kaynaklandığı açıklandı.

Mısır'ın Sina Yarımadası'nda üzerinde düşerek 224 kişiye mezar olan Rus uçağında flaş gelişme yaşandı. Kremlin Sarayı'ndan düşen uçak ile ilgili önemli açıklama geldi.

Kremlin Sarayı'ndan yapılan açıklamaya göre, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, gece geç saatlerde Mısır'da düşen yolcu uçağıyla ilgili, FSB Başkanı Bortnikov, Savunma Bakanı Sergey Şoygu, Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, Genelkurmay Başkanı Valeriy Gerasimov ve Dış İstihbarat Servisi Başkanı Mihail Fratkov ile biraraya geldi.

Rus Güvenlik Servisi (FSB) Başkanı Alexander Bortnikov Rusya Devlet Başkanı Putin'le yaptığı toplantıda, uçağın terörist bir eylem sonucu düştüğünden emin olduklarını belirtti.Bortnikov açıklamasında, uçağın düşmesine el yapımı bombanın neden olduğunu söyledi. Bombanın 1 kilogramlık TNT patlayıcıyla eşdeğer kuvvette olduğu ifade edildi. 

IŞİD, 'BİZ DÜŞÜRDÜK' DEMİŞTİ

Sina Yarımadası'nda yaşanan olayın ardından IŞİD bir açıklama yaparak uçağı kendilerinin düşürdüğünü iddia etmişti. Rusya ve Mısır makamları başlangıçta bu iddiayı reddetse de dünya basınında bomba şüphesi tartışılıyordu.

İŞİD TARAFINDAN DÜŞÜRÜLDÜ

Rus Metrojet Havayolları'nın Şarm El Şeyh-St.Petersburg uçağının IŞİD tarafından düşürüldüğü iddiaları nedeniyle pek çok büyük havayolu şirketi Sina üzerinden uçuşlarını durdurduğunu açıklamıştı.

Türk Hava Yolları (THY) da bu kente ay sonuna kadar sefer yapılmayacağını açıklamıştı.

Editör: TE Bilisim