Yıllardır söylentiler ile Türkiye'nin dünyanın merkezinde olduğuna dair açıklamalar yapılmaktaydı fakat bu konu hakkıında her hangi bir araştırma yapılmıyordu. Bazı kanallarda ise dünyanın merkezi Mısır olduğunu ya da Mekke olduğunu belirtmekteydi. Google konu hakkında kendi haritası üzerinden araştırma yaptı ve elde ettiği bilgileri kamuoyu ile paylaştı.

Google Hesapladı Dünyanın Merkezi Çorum

Google kendi haritası olan map üzerinden çalışmalarını yürüttü ve yaptığı açıklama ile dünyanın merkezinin Çorum olduğunu bildirdi. Yapılan çalışmalarda Google bütün kara parçalarını topladı ve toplam yüzey alanlarının hesabı ile net bir değere ulaştı. Yapılan çalışmaların kesinlikle gerçek ve ortaya atılan asılsız iddialar sonunda yalanlandığı gibi Türkiye'nin dünyanın merkezinde bir ülke olduğu kanıtlanmış oldu. Dünyanın merkezinde olan ülkemizin merkez şehri ise Çorum olarak belirlendi.

2003 yılında konu hakkında yine hesaplamalar yapılmış ve Wikipedia değerleri paylaşarak Çorum'unda dünyanın merkezinde olduğunu belirtmiş fakat kamuoyuna deliler ile bir sonuç sunulmamıştı. Google yapılan araştırmaları devam ettirmek istedi ve haritasında güncel görüntüleri kullanarak sıfır hata ile çalışmaların sonlanmasını istedi. Yapılan çalışmalar büyük dikkatle yapıldı ve Çorum'un dünyanın merkezi olduğu belirtildi. 

Dünyanın merkezi hakkında yapılan ilk araştırma 1973 yılında yapılmıştı. Bu tarihten daha önce hesaplama yapılıp yapılmadığı bilinmiyor.